Fries hengst veulen te koop aangeboden

Olle MD fan Skoatterlan (Hengst, geboren 1 april)

Jouwe x Dries

Moeder Stermerrie Matsje fan it Alddjip

M Ster
MM Ster
MMM Model Preferent
MMMM Ster Preferent Matsje is een Nakomeling van de Verrichtingstopper Dries 421 (Jasper x Hearke). Stam 150. Stokmaat 168.
Een bijzonder mooi gemodelleerde hengst met een prachtig front en zeer veel hengstuitdrukking.
Maakt zich groot in beweging en danste letterlijk door het verrichtingsonderzoek. Showpaard bij uitstek! 86,6 punten !
Moeder Hiltsje fan Nes is een keuringstopper.
Op de Centrale Keuring in 2001 stond deze luxe Hearke dochter bovenaan in de rubriek 7 jr. en ouder en ging naar huis met het modelpredikaat.
Citaten verrichtingsonderzoek: “Een paard met een mooie rijtypische uitstraling. De stap is ruim voldoende en tactmatig.
De draf is voldoende tot goed en vertoont een mooi zweefmoment. De hengst laat een fraaie uitgestrekte draf zien.
De goede galop is ruim en goed rond. Hij ervaart het werk als makkelijk en is een vriendelijk en rustig paard”   Dries 421 behaalde op 9 november 2009 het sportpredikaat.

Vader Jouwe 485 komt uit de bekende Kroon Sport merrie Ryanne V. van stal “fan de Miedwei”. Deze naam zorgde al voor vele kampioenen. Ook Jouwe zelf bracht al vele kampioenen voort. Met 109 punten staat hij, samen met Alwin 469, bovenaan de lijst met de beste fokwaarden! Jouwe is de verrichtingstopper van 2014, waar hij een 9 kreeg voor zijn achterbeen-gebruik en een totaal score van 87,5 behaalde voor zijn tuigproef! Jouwe kwam meerdere malen succesvol uit in de klasse ZZ-zwaar onder het zadel met Sabine van de Loenhorst. 2019 was voor Jouwe een bijzonder succesvol jaar! Naast het positief afronden van zijn nakomelingentest, behaalden twee zonen uit zijn eerste jaargang het dekbrevet: Arent 515 en Boet 516! Als zoon van de grote Pier 448 is Jouwe een imponerende hengst met veel maat, veel front en een machtig postuur. Zijn charmes en vriendelijke karakter laat hij ook bij zijn nakomelingen zien.

Vraagprijs € 6250